Meditasyon Minderi
Meditasyon Minderi
Meditasyon Minderi
Meditasyon Minderi

Meditasyon Minderi (Brg_MD_9600)

Marka : Brg Minder
Fiyat : 0,00 ₺(KDV Dahil)

Fİyat Sorunuz

  •  Yin Yoga'da rahatlamak, Hatha Yoga'da geriye bükülmeleri yapabilmek, meditasyonda dik oturabilmek için tasarlanmış çok işlevli bir yastık. Dinlendirici ve güçlendirici pozlarda yardımcıdır.
  • Pamuklu kumaştan imal edilmiştir.

  • Dikişler çift ve fitillidir.
  • İç malzemesinde yumuşak dolgulu boncuk elyaf kullanılmıştır.ve ayrıca astar içine alınmıştır. 
  • Fermuarlı olup yıkanabilir kılıflıdır.

 

Meditasyon nasıl yapılır

Burada sizlere beden, nefes ve kalp/zihin farkındalığına dayanan kolay bir yaklaşımdan bahsedeceğim. Buradaki her unsur önemli ve meditasyon uygulamasının farkındalıkla yapılması için her birinden yararlanmamız gerek. Meditasyona başlarken kendinize varmak için zaman tanıyın. Zamanla daha odaklı, "an”da ve daha açık olduğunuzu göreceksiniz. Gevşeyin, zihninizi veya bedeninizi zorlamayın. Uygulama sürenizi başlangıç, orta ve sonuç olarak üç aşamalı görmek size yardımcı olur. Kendinize varmak ve yerleşmek için birkaç dakikanızı ayırın. Farkındalığı geliştirmek için belli bir süre ayırın. Meditasyon sonunda rahatlamak ve uygulamayı bitirmek için yine birkaç dakikanızı ayırın. Kendinize varma ve beden, kalp, zihin bütünleşmesi süreci yeniden tekrar tekrar başlar.

Burada size öğreteceğim meditasyon uygulamasında kendinizi iyi hissedebilirsiniz. Böyle bir hoşnutluk oluşsa da burada bizim için önemli olan farkındalığın gelişmesi ve kendimize ve çevremizdekilere sergilediğimiz tavırlarda farkındalık geliştirerek zihni dönüştürme niyeti. Kötü, hatta kızgın, sinirli, dalgın ve kederli hissetmek de mümkün. Ancak meditasyon yaparak deneyimlerimize karşı daha sabırlı bir farkındalık getirmeye başlarız. Böylece sihirli dönüşüm işlemeye başlar.

  1. Duruş Ağırlığı toprağa bırakabildiğimiz temelleri sağlam bir duruş araştırırız. Sırt dik ve beden hizada olmalı böylece eklemler hizaya girerek omurga doğal şekline kavuşur (sthiram – sağlamlık). Minimum kas eforuyla bırakmaya başlarız. Denge ve rahatlık hissi araştırırız (sukham – rahatlık). Bununla birlikte rahatsız da hissedebiliriz. Sonuçta yaşayan varlıklar olarak hissettiğimiz bu acı ve ağrılar gayet doğal. Duruş farkındalığı kapladığımız alanın farkında olmamızın yanısıra bir dereceye kadar çevremizdeki alan ve enerjilerin de farkına varmamız anlamına gelir. Duruş farkındalığı derken bulunduğumuz odadan, odadaki kişilerden ve daha geniş perspektifte yaşadığımız alan veya manzara farkındalığından bahsediyoruz. Yani meditasyon yaptığımız yerdeki şehir, dağlar veya deniz.

  2. Karnınıza doğru nefesler Dikkatinizin %50’sini karnınıza yönlendirerek karnın iniş çıkışlarını hissedin. Bu sayede dikkat bedenin alt bölümlerine yönelerek enerji topraklanır. Dikkatin geri kalanı duruşta ve deneyimimizin duygusal alanındadır.

  3. Duygusal alan Uygulama esnasında kendimizi açarak iç dünyamızla tanışmaya başlarız. Karşılaştığımız herşeyi kabul ederiz. Bedeni yaşantımızın saklandığı bir depo gibi düşünün. Herşeyi bu depoya atarız. Kendimizi duyguların değişimine, düşüncelerin akışına, sembollere ve deneyime açmaya başlarız. Nefes ve beden farkındalığı belli bir düşünce ve duyguda kaybolmak yerine merkezimizde ve açıklıkla kalmamızı sağlar. Bedenimizde o an ne oluyorsa farkına varıp bedene ve nefese tekrar geri gelmek devam eden bir süreç. Araştırdığımız veya geliştirmek istediğimiz bedenin nasıl olduğu fikri değil bedenin o an nasıl hissettiği duygusu. Burada Yin yoga uygulamasıyla belirgin bir ilişki var.

  4. Şefkat Bedende o an ne oluyorsa şefkatle, sabırla, bonkörlükle ve hoşnutluk duygusuyla yaklaşmayı araştırıyoruz. Söylemesi kolay ama yapması zor. Çoğumuz kendinden hoşnut değil. Sevdiğiniz ve takdir ettiğiniz yönlerinizi düşünün. Hiç birşeyi atlamadan ortaya çıkan her düşünceyi kabul edin. Bu düşüncelerin ortaya çıkmalarını ve yok olmalarını izleyin. Zihnin dalgalanmalarına saplanıp kalmanıza gerek yok. Bedene, duruşa ve nefese tekrar tekrar dönmek önemli.

  5. İnanç veya güven Sanki bir kral gibi asalet ve zerafetle oturabiliriz. Kendimize değer vermek, meditasyona ve ayırdığımız zamana değer vermek bunun içsel yönleri. Meditasyonun işe yarayacağına ve o esnada ne olursa olsun bizde de birşeylerin ortaya çıkacağına inanırız.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR